jul21 2011

Written by: Wouter Mesker in de categorie  Algemeen, Software

total

Om websites te bouwen heb je goede software nodig, voor het bewerken van afbeeldingen uploaden van bestanden naar je ftp. Hieronder een lijstje van alle must haves voor webdesigners, opgedeeld in verschillende categorieën.

Photoshop:

Photoshop een perfect programma op je layout mee te ontwerken met alle functies inbegrepen. Photoshop kan vele bestandsformaten aan en is dus een veelgebruikt ontwerp programma.
Download Photoshop (gratis)

Illustrator:

Waar photoshop een ideaal programma is om je lay-out te ontwerpen, is illustrator het ideale programma om je logo’s te ontwerpen oneindig schalen ideaal voor drukwerk.

Snagit

Niet in het bezit van een MAC maar toch gebruik maken van de handige print-screen functies van een MAC+meer schaf dan nu Snagit aan. Dit is voor mij echt een topper.
Snag-it downloaden

Notpad++

Code schrijven met kladblok is een hel onoverzichtelijk en je maakt snel foutjes. Notepad++ deze uitgebreide teksteditor heeft diverse mogelijkheden die vooral voor programmeurs handig zijn, zoals syntax-highlighting voor onder andere C, C++, Java, html, xml en php. Ook biedt het programma de mogelijkheid om meer dan één document tegelijk te bewerken of zelfs één document op twee verschillende plaatsen te onderhouden.
Notepad++ downloaden

FileZilla

Als u eenmaal uw design heeft gemaakt en u code heeft geschrijven moet dit worden upgeload naar u server, FTP client FileZilla is hier een uitermate geschikt programma voor.
FileZilla FTP client

Xampp

XAMPP is een open-source project van ApacheFriends en bestaat onder andere uit de Apache-webserver, MySQL, PHP en Perl. XAMPP staat bekend om de eenvoudige installatie en de uitgebreide documentatie.
Xampp Downloaden

Firefox

Elke freelance webdesigner die zichzelf serieus neemt gebruikt Firefox om zijn of haar websites te ontwikkelen. Dit heeft verschillende redenen: Firefox is snel, stabiel, veilig, maar het belangrijkste, houdt zich het best van alle browsers aan de webstandaarden.
Firefox Downloaden

Firebug

Een belangrijkere eigenschap is misschien wel dat het rijk is aan vele Addon opties veruit de handigste hiervan is Firebug. In Firebug is het mogelijk om zeer snel alle codes die er zijn geschreven te vergelijken met het uiteindelijke resultaat. Door middel van de krachtige inspecteer-functie kan er op een visueel deel, zoals een blok tekst, worden geklikt. Vervolgens zoekt Firebug hier de XHMTL bij en de CSS die werkzaam is op dit onderdeel. In het CSS gedeelte is ook zeer goed te zien welke eigenschappen door het element worden geërfd en hoe deze eigenschappen mogelijk worden overruled door specifiekere selectors. Bij het oplossen van fouten is dit vanzelfsprekend erg handig.
Firebug Downloaden

Teamviewer

Is de website bijna af en moet u op afstand op een andere computer nog iets aanpassen, gebruik dan teamviewer. Met Team-Viewer kunt u elke computer op afstand bedienen alsof u recht voor het scherm zit – zelfs door firewalls heen. Uw partner hoeft alleen een kleine toepassing te starten die zelfs niet geïnstalleerd hoeft te worden of waarvoor geen beheerders rechten nodig zijn.
Teamviewer Downloaden

Heeft u nog software die beslist in dit rijtje thuis hoort, reageer dan en wij zetten hem erbij!


Reacties
Reply